Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A zodiákus, az állatöv 12 csillagjegye

2007.12.29

A zodiákus, az állatöv 12 csillagjegyből áll. Minden jegy egy elemhez (tűz, föld, levegő, víz) és egy minőséghez (kardinális, fix, változó) tartozik.

 

 

Csillagjegyek

 

 • kos
 • bika
 • ikrek
 • rák
 • oroszlán
 • szűz
 • mérleg
 • skorpió
 • nyilas
 • bak
 • vízöntő
 • halak

 

 

Elemek

 • tűz elem
 • föld elem
 • levegő elem
 • víz elem

 

Minőségek

 • kardinális
 • szilárd vagy fix
 • változó

ELEMEK

 

TŰZ ELEM Tűz elemű jegyek: KOS, OROSZLÁN, NYILAS Alkotó, kreatív ember. Kiáradó aktív energia, önmegvalósítás, dinamizmus jellemzi. A tűz elemű ember aktív, mozgékony, szabad és vezető személyiség.

FÖLD ELEM Föld elemű jegyek: BIKA, SZÜZ, BAK A fizikai valóságban otthon van, nagyon jól ért mindenhez ami az anyagi világ része. Fontosak számára a tárgyak. Megtartó energiák jellemzik. Az állandóság a fontos számára, a stabilitást, az élete alapját a fix dolgok, személyek ,események jelentik.

LEVEGŐ ELEM Levegő elemű jegyek: IKREK, MÉRLEG, VÍZÖNTŐ Lételeme a változás, az újdonságok, a mozgás. Fontosak számára a kapcsolatok és az információ folyamatos áramlása. Ő alkalmazkodik a legkönnyebben a változásokhoz, sőt igényli azokat.

VÍZ ELEM Víz elemű jegyek: RÁK, SKORPIÓ, HALAK Az érzelmek embere. Mindent az érzelmeken keresztül közelít meg. Befogadó és elfogadó, archetipikusan nőies értékekkel rendelkezik. Az azonos elemű jegyek jól harmonizálnak egymással.

 

MINŐSÉGEK

 

KARDINÁLIS A kardinális minőség a tűz elemmel hozható kapcsolatba. Jelenti tehát a lendületet a vezetést, aktivitást, kezdeményezést. Tartalmazza a kezdéshez való aktív lendületet.

 

Nehéz befolyás SZILÁRD vagy FIX Ez a minőség a föld elemmel hozható kapcsolatba. Jellegzetessége tehát a megtartás, a fizikai síkon elérhető eredményekhez való tehetség, affinitás. Stabilitás.

 

VÁLTOZÓ A változó minőség a levegő elemmel hozható összefüggésbe. Utal a mozgékonyságra, a változó körülményekhez való könnyed alkalmazkodásra. A kommunikáció, és a kapcsolatok fontosságára.

 

CSILLAGJEGYEK

 

KOS

 • Uralkodó bolygója: Mars
 • Eleme: Tűz
 • Minősége: Kardinális
 • Foglalkozásai: katona, orvos, rendőr, tűzoltó, fodrász, varrónő, szabász, sportoló

 

A kos jegyű ember jellemzői Aktív, lendületes, lételeme a kezdeményezés, bármiről legyen is szó. Nem igazán alkalmas beosztottnak, mert meglehetősen öntörvényű. A gyors eredmények ösztönzik, a kitartását erősíteni kell. Ha nincs rögtön visszajelzése a törekvésének, új irányt vesz, és más célok felé tekint. Szeret küzdeni, de nincs igazán sok kitartása hozzá. Időnként lehet agresszív, durva, harcias, kötekedő. Nagyon nehéz befolyásolni, a saját feje után megy, sokszor "fejjel a falnak".

Harcos, bátor, egyenes. Ha támad, azt nyíltan teszi. A testi agresszió is előfordulhat nála. Fontos számára az önérvényesítés.

Szereti a csípős ételeket, aktív ízeket. Valahol mélyen örök gyerek marad, ezért nagyon jó szülő, mert lélekben mindig közel áll a gyermekéhez. Meggondolatlansága gyakran bajba sodorhatja. Nem hagy elég időt a dolgok átgondolására, az ötletét azonnal a tett követi. Ha akadályba ütközik türelmetlenné válik, ilyenkor törhet ki belől az agresszió, mindent azonnal akar. Tanulandó életfeladat a türelem

 

BIKA

 

 • Uralkodó bolygója: Vénusz
 • Eleme: Föld
 • Minősége: Szilárd
 • Foglalkozása: szobrász, bankár, kertész, szakács, építész, gazdálkodó


A bika jegyű ember jellemzői A nyugalom és megfontoltság állhatatosság, kitartás jellemzi. Fontos számára a stabilitás és a biztonság. Nehezen alkalmazkodik a gyorsan változó eseményekhez, helyzetekhez, helyszínekhez. Élettere a fizikális sík, a kézzel fogható dolgokhoz vonzódik, az ő vezérelve a "hiszem, ha látom" (és fogom, sőt birtoklom). Kulcsszava: az enyém. Nagyon fontos számára a birtoklás. Jellemző lehet rá, hogy többet mutat, mint amennyije, amije valójában van.

A belső étékek helyett a külső tárgyakban jeleníti meg a saját értékeit. Abba a csapdába sétálhat, hogy azonosítja magát az általa birtokolt tárgyakkal. Ez aztán a minél -anyagilag- értékesebb tárgyak hajszolásához vezetheti a jegy szülötteit, mutatva a világnak, hogy mennyire értékes ember is ő.

Ajánlott lenne a belsőre is nagy hangsúlyt fektetnie. A megszerzett javaitól nagyon nehezen tud megválni. Általában nehezen változtat mindenen, még a rossz mellett is kitart, mert a másik jelmondata "a járt utat a járatlanért fel ne add", ami szintén egy visszahúzó erő lehet, amennyiben ez egy olyan élethelyzethez, szituációhoz való görcsös ragaszkodást jelent, ami számára teljesen előnytelen, esetleg hátrányos.

Fontos számára a testi kontaktus, és általában a fizikai sík örömei, az evés, ivás, alvás, szeretkezés. Nyugodt, és sokáig béketűrő, nehéz kihozni a sodrából. A megtartás fontos számára, nagyon tud ragaszkodni mindenhez, ami az övé. Mivel a Vénusz uralma alatt áll, vonzza minden, ami szép, a művészet, a zene. A megfontolt, kényelmes tempó jellemzi, soha nem kapkod, sőt a sürgetés, siettetés kifejezetten idegesítheti, zavarhatja.

Meg kell hagyni számára azt a lehetőséget, hogy a saját dinamikája szerint intézze a dolgait. Vonzódik a természethez, igazán testhezálló életforma számára, ha családi házban él. Amennyiben erre nincs lehetősége, sok szobanövénnyel veszi körül magát. Vonzódik a komoly zenéhez, szeret táncolni. Tanulandó életfeladat az elengedés

 

IKREK

 

 • Uralkodó bolygója: Merkúr
 • Eleme: Levegő
 • Minősége: Változó
 • Foglalkozásai: kereskedő, sofőr, postás, író, riporter, tanár, ügyvéd

 

Az ikrek jegyű ember jellemzői Könnyű felismerni, mert állandóan mozgásban van, akkor is ha ül, mert akkor a kezei, ujjai mozognak, vagy kalimpál a lábával, de szinte képtelen mozdulatlan maradni.

Kíváncsi, nagyon sok kérdést tesz fel rövid idő alatt, és ezek a kérdések néha már az indiszkréció határát súrolják. Nem érzi, amikor esetleg tapintatlan, mert őt az információ érdekli, és nem kapcsol hozzá feltétlenül érzéseket.

Abszolút szellemi ember, mindent a logika oldaláról közelít meg. Az információ áramlása a lételeme, ezért néha abba a csapdába eshet, hogy valahol felszedi a híreket, még máshol kissé szubjektíven leadja, ezt a köznyelv pletykának nevezi, és az ikrek szülött szinte a tudtán kívül belekeveredhet ilyen helyzetekbe. Nagyon jó az írás és beszédkészsége, bár inkább ő a szavak embere. A kommunikációjában türelmetlen, mert a gondolatai nagyon gyorsak, ettől a beszéde is gyors, sokszor hadar.

Jól riposztozik, gyors az észjárása, amin esetleg nem is lehet túljárni. A humorérzéke is kiváló, nagyon társasági, szereti ha rá figyelnek. A kapcsolatok fontosak számára, ő az akinek a legmagasabb a telefonszámlája, hiszen minden lehetőséget megragad a beszélgetésre, és nehezen tudja azt abbahagyni. Fiatalos lendülttel rohan át az életen, és idős korában is szellemi és fizikai frissesség jellemzi.

Türelmetlen, nem tud várni, de amennyiben erre kényszerül, az idő alatt kapcsolatokat köt és máris a kommunikációt hívja segítségül az idő múlására. Nem szeret egy helyben ülni, ezért a változatos elfoglaltságok valók neki. Az egyhangúságot is nehezen viseli, fontos tehát, hogy a mindennapjai se teljenek rutinszerűen. Képes egyszerre több dologgal foglalkozni, pl. tv-t néz, rejtvényt fejt és közben még telefonál, de ő ezt nagyon élvezi.

Sokoldalú, széles körű az érdeklődése, de mivel sok minden érdekli, esetleg nem tud egyikben sem elmélyülni.

Fontos számára, hogy képessé váljon egy dologban mélyre ásni és azzal a témával kapcsolatban alapos ismeretekre szert tenni. Ő az aki szinte mindig elkésik, mert egyszerre több dolgot vállal és csinál, és nem méri fel jól, hogy azokkal mikor végez. Meg kell tanulnia élete során a pontosságot.

Mivel kettős jegy, olyan mintha szülötteiben két lény lakozna, sőt ezek ott benn folyamatosan vitatkoznak egymással. Változó minőségéből adódóan könnyen alkalmazkodik az új helyzetekhez, lehetőségekhez, sőt igényli is az újat a változatosságot a szellemi kihívást mindenben. Tanulandó életfeladata egy dologban elmélyülni

 

RÁK

 • Uralkodó bolygója: Hold
 • Eleme: Víz
 • Minősége: Kardinális
 • Foglalkozásai: óvónő, tanítónő, tengerész, halász, szülésznő, szakács, cukrász, történész


A rák jegyű ember jellemzői Legjellemzőbb rá az érzelmesség, az érzékenység. A Hold feltölti lélekkel. Mindent érzelmi oldalról közelít, a világot az érzelmein keresztül érzékeli. Erős kötődése van a családjához, hazájához, otthonához.

Nehezen, vagy egyáltalán nem tud elszakadni a hazájától, számára külföldön élni szinte lehetetlen. Élénk a fantáziája, nagyon nagy álmodozó. Szívesen gondoskodik másokról, legyen az családtag, barát, munkatárs. Kedvelt helysége a konyha, fürdőszoba, hálószoba. Mivel eleme a víz, a zuhanyzásnál sokkal jobban szeret fürdeni, mert a víz feltölti, megnyugtatja.

A szabadidejét is vízparton tölti, hiszem a víznek a látványa is energiát ad számára. A család elsődleges szerepet tölt be az életében, már fiatalon saját családra, házastársra, gyerekekre vágyik.

Ő az, aki minél több gyereket szeretne, számára a szülői szerep élete értelme. Gyermekeivel különlegesen szoros kapcsolatban áll, de meg kell tanulnia őket idejébe elengedni, mert ha ezt nem teszi meg, az mind a gyereknek, mind neki ártalmassá válik. Az elengedés egyébként is nehéz számára, mert amihez érzelmek kötik, attól nem tud elszakadni. Az otthon melegének megteremtésében kiváló.

Szívesen "rak fészket", hiszen az jelenti számára a stabilitást, a biztonságot. Nem a fényűző otthont részesíti előnyben, hanem inkább a szeretetteljes légkörű, barátságos, kellemes családias hangulatú lakóhelyen érzi jól magát.

Mivel a minősége kardinális, szeret vezetni, de ezt indirekt módon az érzelmeken keresztül teszi.

A szeretet megnyilvánulásai megvonásával manipulálhat másokat, vagyis érzelmi zsarolóvá válhat, hogy elérje a célját. Azt lenne jó végig gondolnia, hogy ha ilyen eszközzel ér el bármit is, azt a másik ember nem telje szívéből adja, hanem egy kényszer hatására veszik el tőle, és az már nem is olyan értékes, ugye? Szereti, ha a készletei folyamatosan fel vannak töltve, ezért hajlamos raktározni, és akkor nyugodt, ha tele a kamra.

Tanulandó életfeladata az érzelmeit nem eszközként

 

 

OROSZLÁN

 • Uralkodó bolygó: Nap
 • Eleme: Tűz
 • Minősége: Szilárd
 • Foglalkozásai: Színész, rendező, ékszerész, vállalkozó, tanár, bármilyen magas beosztású vezető

Az oroszlán jegyű ember jellemzői Mivel uralkodó bolygója a Nap, ő maga is úgy érzi, arra született, hogy a környezetében, közegében tündököljön, vezessen. Fontos számára a külvilág véleménye, szereti, ha elismerik, felnéznek rá. A hiúsága érzékeny pontja lehet, és beleeshet abba a hibába, hogy azokat az embereket kedveli, akik jó véleménnyel vannak róla, és ez nem biztos, hogy őszinte. Meg kell néznie a hozzá hízelegve közeledő emberek motivációit. Nagyon kreatív, önmegvalósító.

Fontos számára a büszkeség, a méltóság. Mivel uralkodásra született, és ő a király, kell egy udvartartás, akik mindig csodálhatják uralkodójuk nagyszerűségét, erre a célra nagy társaságot tart maga körül, hogy kellően nagy legyen a csodálók hada. Az alázat és az önvizsgálat számára az igai kihívás, hiszen ezekkel a dolgokkal nem szívesen azonosul. Az őt körülvevő emberek nem feltétlen őszinték, hiszen a hízelgés és folytonos dicséret eleve nem lehet mindig igaz.

Ő viszont nagyon egyenes és őszinte, nyíltszívű és segítőkész. Mindenkin szívesen segít, de ezt jó ha tudják róla, mert a "nagy jótevő" cím is az övé. A gyerekeket szereti, főleg ha emelik az ő fényét. Kényelmes tempó jellemzi, ha csak teheti ébredés után szívesen lustálkodik, még az ágyban. A kapott dolgokat, érzéseket természetesnek veszi, mert úgy érzi az neki jár. Tanulandó életfeladata szerénység, alázat

 

SZŰZ

 • Uralkodó bolygója: Merkúr
 • Eleme: Föld
 • Minősége: Változó
 • Foglalkozásai: könyvtáros, könyvelő, vegyész, kutató, kritikus, író


A szűz jegyű ember jellemzői Alapossága a legjellemzőbb tulajdonsága. Szereti a rendet és a rendszert. Biztonságot nyújt számára, ha mindig tudja, mit hol talál, ha van egy pontos napirendje. Az életében mindennek és mindenkinek megvan a pontos helye. A jegy jelképe az arató szűz, aki a megérett termést begyűjti.

Ezért minden tevékenysége a begyűjtésre irányul, vagyis bármit tesz annak oka és célja van, tudja miből mit fog profitálni, az önzetlen adást tudatosan kell fejlesztenie magában. Nagyon gondos, pontos, rendes, kiváló munkaerő. Inkább beosztott típus, mert a kitaposott ösvényeken szeret járni, a kreativitást tudatosan fejlesztenie kell magában. Az új helyzetek, emberek, változások szorongással tölthetik el, mert nem tudja, hogyan állja meg a helyét az új szituációban.

Az önbizalma is erősítésre szorulhat. Gyakorlatias gondolkodása nagy segítség a környezete számára is. A

részletek pontos kidolgozása is nagyon fontos számára. Takarékossága és gyakorlatiassága eredményeképpen ő a aki mindig tudja, mit hol kap meg olcsóbban, hol van az a hely, ahol az ellenérték a legreálisabb. Jó kritikai érzékkel rendelkezik, ez esetenként túlfejletté is válhat, ami esetleg már nem építi aa másik felet.

A véleményét szerencsés akkor elmondani, ha megkérik rá. Tanulandó életfeladata elengedni magát és optimistán nézni a jövőbe

 

MÉRLEG

 • Uralkodó bolygója: Vénusz
 • Eleme: Levegő
 • Minősége: Kardinális
 • Foglalkozásai: táncos, színész, diplomata, énekes, recepciós, jogász, manöken

 

A mérleg jegyű ember jellemzői Ő a legkedvesebb, mindenkivel megtalálja a hangot, és sokat mosolyog, arcán kis gödröcskéjével. Külsőre is eltér, hiszen mindig nagyon csinos, ad a külsejére, számára is nagyon fontos, hogy nagyon jól nézzen ki. A nők díszítőelemeket hordanak, legyen az egy sál, kitűző, fülbevaló.

Messziről érezni a körülötte lévő illatfelhőt. A férfiaknak is fontos a külső megjelenés, és a külvilág pozitív elismerése erre vonatkozóan. Mindkét nemre jellemző, hogy szeretnek flörtölni, tetszeni. A jegy szülötte elég erősen társfüggő, tehát nehéz számára az egyedüllét, nem igazán találja a helyét, ha egyedül kell élnie. Ebből adódóan a párkapcsolatában nagyon magas a toleranciahatára, sok mindent elnéz a partnerének.

Szereti a társaságot, ahol szívesen van a figyelem középpontjában. Fontosak számára is a kapcsolatok. Nem alkalmas nehéz munka elvégzésére, a könnyed dolgok igazán számára a testhezállóak. A könnyedség egész lényét jellemzi. Sokszor nehezen tud dönteni, hosszasan mérlegel.

Imádja élvezni az életet, de a kötelezettségeit halogatja. Ha ránézel, nagyon harmonikus és rendezett, de a környezete nem feltétlen hasonló rendezettséget mutat, hiszen nem szeret pakolni, a dolgait számára kellemes káoszban tartja. Mivel mindenkinek meg akar felelni, nem vállalja fel szemtől szemben a véleményét. Tanulandó életfeladata csak saját magának megfelelni és felvállalni a véleméyét.

 

SKORPIÓ

 • Uralkodó bolygója: Plútó, Mars
 • Eleme: Víz
 • Minősége: Szilárd
 • Foglalkozásai: nyomozó, kutató, szülész, sebész, régész, kórboncnok, sírásó, asztrológus, pszichológus

 

A skorpió jegyű ember jellemzői Befelé forduló és távolságtartó. Mindenkivel bizalmatlan, nagyon alapos és mély ismertekre van szüksége a másik emberről ahhoz, hogy megbízzon benne. Nem szereti, ha belelátnak a magánszférájába. Mély érzésű, és nagyon érzékeny lelkületű.

Szeret a dolgok mélyére hatolni, érdeklik a titkok, a rejtélyek. Szenvedélyes, lelkes, mindent szívvel-lélekkel csinál. Nem kezd olyan dologba amihez nem fűzik érzelmek. Hatalmas lelkierővel rendelkezik, és ha mélypontra kerül, vagy saját magát teszi oda, akkor is, mint a hamvaiból felrepülő főnixmadár újra és újra talpra áll és telve energiával folytatja az útját.

A cél lebeg a szeme előtt és óriási kitartással halad az általa meghatározott pont felé. Nagyon szélsőséges tud lenni, egyik végletből egy pillanat alatt a másikba kerül. Önmarcangolásra hajlamos, szinte önsors rontó módon tudja kínozni magát, kizárva ezzel a boldogságot a életéből.

Mindent mélyen átél, és a maga szenvedélyességével reagál rá. Amennyiben úgy dönt, hogy nem enged a lapjaiba betekintést, póker arcot vesz fel, és ember nem mondja meg, hogy mire is gondol éppen. Még részeg, vagy bódult állapotban is képes magán kontrollt gyakorolni. Ha megbántják, veszélyes ellenféllé válik, mert előjöhet bosszúálló hajlama, és képes bármennyit várni a megfelelő pillanatra, hogy ott és akkorát döfjön bele a másik emberbe, ahol és amikor neki a legfájdalmasabb.

A legjobb szellemi képességekkel rendelkezik és megfelelő ravaszsággal, nagyon jó stratéga, aki nem a csatát akarja megnyerni, hanem a háborút és ezt pontosan tudja is. Nagyon tud szeretni, féltékeny és birtokló, mert min mindent erelmet is nagyon komolyan veszi, hűséges. A testi szerelem is az egyik legfontosabb dolog a életében, nagyon nehezen tűri a hiányát, de ugyanakkor önszántából a teljes aszkétizmust is képes választani, és ha így dönt, az sem viseli meg. Kiismerhetetlen. Tanulandó életfeladata megtalálni a középutat

NYILAS

 • Uralkodó bolygó: Jupiter
 • Eleme: Tűz
 • Minősége: Változó
 • Foglalkozásai: ügyvéd, színész, pap, külkereskedő, külképviselő, bíró, politikus, filozófus, pedagógus

A nyilas jegyű ember jellemzői Életvidám és optimista, mindig jókedélyű és ez a kisugárzás nagyon jó hatással van a környezetére. Könnyen teremt kapcsolatot bárkivel és kedves segítőkész modora mindenki számára megnyerővé teszi. Nyílt és őszinte, emberszerető. Fontos számára a jog és a törvény, sőt a sava maga a törvény, amit ígér, azért azt meg is tartja, az adott szó nála szentség. Kedveli a nagy szőrös állatokat, úgy mint ló, kutya, de a delfin is a kedvencei közt van. Vonzza minden ami egzotikus, legyen az hely, étel, vagy ember.

A külfölddel élete során szoros kapcsolatba kerül. Nagyon jó a nyelvérzéke, könnyen tanul idegen nyelveket. Mivel uralkodó bolygója a Jupiter ezért kicsit ő a szerencse szülötte, mintha a sors a tenyerén hordozná.

Szereti az igénye dolgokat, luxuskedvelő. Mindenből nagyot szeretne, házból, autóból, térből, bármiből. Inkább kivár, de a minőséget fogja megvenni. Nem bírja, ha korlátozzák, lételeme a szabadság. Amint megérzi a korlátokat, menekülőre fogja. A Jupitertől kissé kényelmes lehet, nem kapkod, de mindig mozgásba van. Fontos számára a sport, a testmozgás, ezt az is indokolhatja, hogy hajlamos lehet a hízásra.

Beleeshet abba a hibába, hogy az embereket nem az ember értékeik, hanem végzettségük, címük, rangjuk alapján ítéli meg. Élete során szert tesz bizonyos saját maga által kialakított életbölcsességekre, és ezt esetleg kéretlenül is osztja másoknak, mert szerinte élni csak így érdemes. Figyelnie kell arra, hogy segíteni csak azon a emberen lehet, aki ezt akarja, és hagyja, önmagától sajnos senkit nem lehet megmenteni. Tanulandó életfeladata bölcselkedő helyett bölccsé válni

 

BAK

 • Uralkodó bolygója: Szaturnusz
 • Eleme: Föld
 • Minősége: Kardinális
 • Foglalkozása: tanár, szobrász, építész, asztalos, geológus, bányász, alpinista, artista, mérnök, grafikus
 •  

A bak jegyű ember jellemzői Célra koncentráló és kitartó. A hivatása a legfontosabb mindenek előtt. Nem zavarják a puritán körülmények, mert a végcél hajtja előre. Nagyon jó munkaerő és inkább igényli a vezetést, nagyon jól tud alkalmazkodni. Külsejét tekintve az egyszerűég jellemzi, saját magát sem díszíti, inkább a sötét - elsősorban fekete - színeket részesíti előnyben.

Kitartó és állhatatos. Mivel az uralkodó bolygója a Szaturnusz, ami a karma őre, aki bak szülöttel kerül kapcsolatba, biztos megtanul valami számára nehéz és kényelmetlen tanítást, hiszen a Szaturnusz a korlátozásokról is szól, egy bak szülött mellett korlátokkal, akadályokkal, találjuk szembe magunkat. A hivatásában feltétlenül eredményessé válik, de élete sajnos nem egy diadalmenetként kezdődik, a nehéz előrehaladás jellemzi, neki sokkal több nehézseggel kell megküzdenie, mint a többi jegy szülöttének. A Szaturnusz egész életében tanítja a bak szülöttet, és aki kapcsolatba kerül vele, az is részesül a tanításból. Nagy akaraterővel, állóképességgel és szívóssággal rendelkeznek.

Az akadályok ösztönzik. Nagyon megbízható és lelkiismeretes, fegyelmezett, takarékos, egyenes. Önmagával szemben nagyon szigorú kritikus, és bizony lehet borúlátó, pesszimista. Kissé merev, nem tudja elengedni magát, folyamatosan tevékenykedik, mert akkor éri magát értékesnek, ha tesz valamit.

Az érzelmeit nem mutatja ki, azokat a tettein keresztül érzékelteti. Érzelmileg bizalmatlan, csak nehezen enged közel magához valakit, de akit a szívébe zárt ahhoz egy életen át hűséges marad. Tanulandó életfeladata képessé válni lazítani és élvezni az életet

 

VÍZÖNTŐ

 • Uralkodó bolygója: Uránusz, Szaturnusz
 • Eleme: Levegő
 • Minősége: Szilárd
 • Foglalkozásai: reklámszakember, felfedező, pilóta, informatikus, szociológus, asztrológus, divattervező

 

A vízöntő jegyű ember jellemzői A jegy szülötteit különös kettősség jellemzi, hiszen az Uránusztól polgárpukkasztó, feltűnő, kirívó lesz, ugyanakkor a Szaturnusz ami viszont visszafogottá és a klasszikus értékrend követőjévé teszi. Lehet hirtelen és higgadt, de a lázadó magatartás mindenképpen jellemzi, ez megmutatkozhat az öltözködésében, a nézeteiben a szabályokhoz való alkalmazkodásában. Nem tűri a korlátokat, és ez annak bármilyen formájára vonatkozhat. Humánus és emberszerető, de soha nem az egyes embert segíti, hanem mindig egy nagyobb embercsoport segítségére siet. Vonzódik a technikai újdonságokhoz, és felvillanyozza minden modern dolog. Gyors gondolkodású, kiemelkedő szellemi képességekkel rendelkezik. Jó spirituális adottságai lehetnek. Extravagáns, és szabadságszerető.

Szereti az izgalmas, váratlan helyzeteket, számára az élet akkor jó, ha tele van meglepetésekkel. Nagyon eredeti egyéniség, kissé távolságtartó, hideg. Racionális, az ész vezeti a döntéseiben, de mindig idejében cselekszik. Független, önálló személyiségek, és ezt meg is őrzik életük során. Tanulandó életfeladata megtartani a kereteket, betartani a lényeges szabályokat

 

HALAK

 • Uralkodó bolygója: Neptun, Jupiter
 • Eleme: Víz
 • Minősége: Változó
 • Foglalkozása: fotós, művész, színész, író, költő, festő, zenész, orvos, ápoló, pszichológus

A halak jegyű ember jellemzői Mély érzelmek, fejlett empátiás készség jellemzi. Könnyen beleéli magát a másik ember lelkiállapotába, de ezzel a képességével vissza is tud élni oly módon, hogy kitapogatja a gyenge pontjait és pontosan tudja, hogyan kell mozgatni a másikat. Ez a működés csak abban az esetben káros, ha az előbbi képességét a saját hasznára és a másik ember kárára teszi, amennyiben arra alkalmazza, hogy manipulálja és kihasználja, de a fejlett halak szülött ugyanezzel a képességével örömet és boldogságot képes vinni a másik ember életébe.

Nagyon jó az intuíciós készsége. Képes feláldozni magát a másikért. A személyiségének nincsenek éles kontúrjai, nem szívese szembesül a valósággal, egy saját magának gyártott álomvilágban képes élni, és nem is szeretne felébredni. Amennyiben megpróbálják a realitás talajára állítani, kisiklik a kezünk közül, mert nem hajlandó szembenézni a számára rideg valósággal.

El a realitástól, ez lehetne az egyik jelmondata. Képes a képzelet világában élni, és ha gyenge, erre segít rá a különböző tudatállapot módosító szerek használatával. A személyisége könnyen befolyásolható, és az akaratereje nem túl erős, ezért könnyebben függővé válik mint a többi jegy szülötte.

Mégis, mivel ő a tizenkettedik jegy, ő áll a fejlődés csúcsán, hiszen ha fejlett, képessé válik az önzetlen odaadása és szeretetre. Tanulandó életfeladata megtalálni a saját határait és tartani azt.